2015. július 15., szerda

Shanks és a Red Haired Kalózok halála, valamint a döntő ütközet - Teória

Akik követik a mangát, azok tudhatják, hogy a Eustass Kid, Hawkins és Apoo közötti szövetség célpontja nem más, mint Shanks, Luffy barája és a Yonkou egyike. Ebből kiderült, vagyis úgy fogalmaznék, hogy ezzel előre lett vetítve Shanks-ék sorsa, legalábbis az Én meglátásom szerint. 

Mikor a Kid-Hawkins-Apoo kalózok lecsapnak Shanks-ékra, egyértelműen alul fognak maradni. Habár Shanks igazi erejét nem ismerjük, bizonyára hatalmas ereje lehet, hiszen Ő is a négy Yonkou egyike. Így hát Kid, Hawkins és Apoo elkönyvelnek egy vereséget, de Shanks nem öli meg őket, hanem tanácsokkal látja őket el. Viszont ezt a csatát megfigyeli Feketeszakáll és a köré épült kalózok, így lecsapnak Shanks-ra és az ott lévő emberekre. Ebből kijőve Feketeszakállék fognak jól kijönni, a korábban említett hármast, pedig Shanks védi meg, ami az életébe fog kerülni. 

Így hát meglátásom szerint Shankséknak ilyen módon fog befellegezni. 

Most hát térjünk át a végső harcra. Nyilvánvalóan jelen lesz Shanksék mellett Mihawk is, aki nem hivatalosan - inkább csak szerintem - Shanksékhoz tartozott régen, azonban mikor a Shichibukai tagja lett, akkor kilépett közülük, de tartották a kapcsolatot. Éppen ezért mehetett el Mihawk az ivászatukat folytató Shanksékhoz, vagy ezért nem küzdött meg vele a nagy háború után. Kapásból három főszereplőhöz közel álló ember kilőttek ezzel. Shanks-ot, aki Luffy-hoz köthető, Mihawk-ot, aki Zoro mentora volt és akit túl akart szárnyalni, valamint Yasopp-ot, Usopp apját. Továbbá ki tudja, hogy éppen ki köthető még a Mugiwara kalózokból valakihez. 

A csata adott. Mind a hárman bosszút akarnak állni, ám mivel már vázoltam, hogy Feketeszakáll hatalmas sereget gyűjtött maga mellé, így Luffyék egyedül kevesek lennének, még akkor is, ha megmarad a Law-Luffy szövetség. Éppen ezért gondolom úgy, hogy a korábban megjárt helyekről érkezni fog segítség. Arabasta, a Halemberek szigetéről, Dressrosa-ről, Skypiea-ról, Elbaf-ról (Mivel mesélhettek Luffy-ékról a már megismert óriások), Water 7-ből, ahonnan Franky származik, vagy éppen Luffy szülőföldjéről. Az pedig biztos, hogy Amazon Lily-ről az amazonok csak özönleni fognak, hiszen Hancock szerelmes Luffy-ba. (Atyám, csak Sanji ne ájuljon el a sok nőtől.) Ám a legfontosabb szövetségesek nem mások lesznek, mint a lázadók, kikhez Sabo, Luffy fivére is tartozik és talán még néhány régi ellenség is vissza fog térni, mint szövetséges. Gondolok itt Bellamy-ra, aki már jó útra tért - talán - és segíteni fog Luffy-éknak. A volt CP9 tagok, Enel az Égi szigetről, vagy talán még maga Doflamingo is, bár erre nem vennék mérget.

Meglátásom szerint miközben az összeszedett kalózokat, Luffy barátai fogják legyőzni a kisebb kalózokat, addig a főbb embereket, vagyis Feketeszakállékat Luffy-ék fogják legyőzni. 

Ez a nagy harc lehet a legutolsó, melyből győztesen Luffy-ék és a hozzájuk csatlakozott emberek jönnek ki győztesen. Ezt követően Luffy elfoglalja a trónt a kalózok között és megtalálja a hőn áhított kincset, melyet a hajdani kalózkirály Gol D. Roger hagyott hátra.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése