2015. május 23., szombat

Zoro és a csukott szeme - Teória

Mint azt tudjuk, Zoro az időugrás előtt a jelenlegi Shichibukai és legjobb kardforgató, Dracule Mihawk mellett edződött és vállt sokkalta erősebbé, hogy később Ő lehessen a világ legjobbja aki kardot forgat. Nyilván nem kell ahhoz nagy felfedezőnek lenni, hogy jelenleg Zoro bal szeme csukva van és egy vágás van rajta. De vajon fél szemére megvakult vagy ennek van más háttere is? Efelől két elképzelésem van, melyek viszonylag helytállóak.

Zoro kérése Mihawk felé, Perona jelenlétében

Mint azt tudjátok feltehetőleg, azok az emberek akik valamelyik érzésszervükre gyengébben, másikra például erősebbek. Így lehet, hogy valaki bár gyengén lát, mégis remek a hallása, vagy éppen fordítva. Az egyik elképzelésem az, hogy Zoro ténylegesen megvakul fél szemére, azonban ezáltal felerősödött a veszély érzékelése és a hallása. Ezt bizonyítandó, hogy a Megfigyelő Haki-t megtanulta, pontosabban felébresztette magában. Legjobban akkor tűnt ki, amikor Hody Jones ellen harcolt még a Halemberek Szigetén. 

Egy rosszul megrajzolt grafika, vagy egy jövőbe mutató terv előszele?

A másik elképzelésem, hogy Zoro csupán csak megsebesült gyakorlás közben. De miért sérülhetett meg? Nos, biztosan nem azért, mert óvatlan volt. Sokkal inkább azért, hogy elzárja a benne lévő démonnak az erejét. Ezért úgy gondolom, hogy mikor elszabadult az ereje és nem tudta lefékezni, akkor Mihawk megvágta a szemét, ezzel visszafogva a démont. Idővel megtanulta kontrollálni, de Mihawk mondhatta neki, hogy a biztonság kedvéért tartsa csukva a szemét. De miből gondolom ezt? Nos, megfigyelhető majdnem ugyan ez a helyzet Cavendish esetében is, mivel neki is van egy másik személyisége, ami akkor jön elő, ha elalszik. Noha Cavendish még nem sajátította el, hogy miként tudja féken tartani, mi van akkor ha Zoro tudja kontrollálni. 

Az ominózus démon Zoro bal szemében él?

Azonban Zoro szemét már láthattuk nyitva, az Időugrás után. Ezek lehetnek ugyan rosszul ábrázolt, elvétett dolgok, de mi van akkor, ha ez egy előrevetítése annak, hogy egyszer kifogja nyitni a szemét és egy még erősebb Zoro-t láthatunk? 




Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése